sutisdobozoom

Kávés-csokis muffin

      Sokakkal ellentétben, én nem vagyok egy nagy kávéfogyasztó, sőt nagyon ritkán iszom. Viszont az édességekben nagyon szeretem az ízét, a csokoládéval remek ízkombinációt alkotnak. A kisült muffinokat pedig tejszínhabbal és egy kis eperrel tálalhatjuk.      Hozzávalók: 75 g vaj 1 tk vaníliaaroma 190 g liszt 35 g kakaópor 1 tk szódabikarbóna… Tovább »

Kávés kakaós madeleine

Azon gondolkodtam, hogy vajon miért csak egy citromos madeleine recept szerepel a blogon, hiszen elég sokat készítettem már. De aztán sikerült rájönnöm a titokra, mivel annyira gyorsan el lehet készíteni, hogy általában akkor sütök, amikor nincs sok időm, csak egy gyors sütire vágyom. Így se fotó, se blog bejegyzés nem készült róluk, de ez a… Tovább »

Tiramisu rolád

  Őszi hangulatba kerültem, délelőtt kutyasétáltatás közben szedtem pár szép falevelet, gesztenyét és arra gondoltam, hogy mennyire ennék egy krémes süteményt ebéd után.    Tiramisu kicsit másképpen. Igazából nagyon több időbe nem tart elkészíteni, mint azt a verziót amikor babapiskóta kerül a krémbe. A tészta egy nagyon ruganyos, könnyen feltekerhető, kakaós ízű változat. Az igazi… Tovább »

Könnyű tiramisu kuglóf

Bár egy sima tiramisut, amibe bolti babapiskótát teszünk, nem kell sütni de összekészíteni ugyanannyi időbe telik mint ezt a kuglófot. Itt a sütési időt kell kivárnunk, míg a sima tiramisunál arra kell várnunk, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek. Ha szeretitek a kuglófokat, akkor érdemes ezt a változatot is kipróbálni. Én a pinteresten böngészve láttam… Tovább »

Kávés, csokoládés kuglóf

Az egyik legjobb dolog, kuglófot sütni. Szerintem elronthatatlan, csak össze kell keverni a száraz alapanyagokat egy külön tálban, utána a a nedves alapanyagok jönnek, szintén egy külön tálba. Összekeverni, bedobni a sütőbe és várni, hogy megsüljön. Szeretem reggelire, ebéd után desszertnek, nassolni vacsora előtt, után, helyett. 🙂 Általában Dán-kuglófot sütök (bár azt a receptet még nem töltöttem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!