sutisdobozoom

Francia krémes pohárkrém

Nem vagyok egy kimondottan francia krémes rajongó, de rá kellett jönnöm, hogy azért nem, mert nem szeretem a tésztáját. Mindig megeszem a krémet, a habot és a karamellás tetejét, de a tésztát otthagyom a tányér alján. Valahogy mindig bajlódom azzal, hogy hogyan egyem… viccen kívül. Általában leveszem a karamellás részt és harapom a krémhez, de… Tovább »

Karamellás csiga

Az előző posztomhoz hűen, maradva a karamellánál, most egy édes változatát hoztam el, kis csiguszok formájában. Igen, jól látjátok, ez olyan igazi, ragacsos, mind a tíz ujjatokat megnyalós karamellás csiga. Egyrészt annyira finom, hogy le kell nyalni utána minden ujjatokat, másrészt nem fogtok máshogy boldogulni, mert ragad, ahogy egy jó karamellás édességnek szinte kötelessége. A… Tovább »

Sós karamellel Bretagne-ban

Franciaország legnyugatibb csücskében járva nem lehet kihagyni a sós karamella kóstolását. Be kell, hogy valljam első hallásra nem tetszett annyira az ötlet, hiszen az isteni finom édes karamellát nem tudtam elképzelni sós változatban. Szerencsémre azonban a kíváncsiságom nagyobb volt,  így azóta a kedvenceim listáján már a sós karamella is szerepel. Hogy meghozzam a kedveteket a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!