sutisdobozoom

Tippek a sötét tónusú ételfotókhoz

Manapság nagyon népszerűek a sötét háttér előtt fotózott ételek. Teljesen más hangulatot tud adni egy fekete vagy fémszínű háttér az ételeinknek. Ha pedig maga a lefotózandó ételünk is sötét, nagyon drasztikus hatást tudunk elérni. De nem mindegy, hogy milyen fényviszonyok között fotózunk. Sőt az sem mindegy, hogy milyen irányból jön a fény. Ehhez mutatok pár… Tovább »

Gasztroblogger fotósa lettem

Engedjétek meg, hogy egy kicsit személyesebb legyen ez a bejegyzésem, de egy nagyon örömteli dolog történt pár hónapja, amiről már végre írhatok. 🙂 Általában azt szokták mondani, hogy a közösségi médiák mennyire felesleges dolgok és sokszor csak az időt pocsékoljuk ott, ahelyett, hogy a családdal, barátokkal vagy éppen a szabadban töltenénk az időt. Némileg egyetértek… Tovább »

Kellékek ételfotózáshoz 1.rész-kedvenc hátterem

Többen kérdeztétek, hogy milyen hátteret használok az ételfotózások során, így írtam egy kis összefoglalót, hogy mi a kedvencem és, hogy miért. Étel-vagy termékfotózáshoz a legjobb megoldás, ha PVC alapú háttereket használtok. Több féle méretben és mintázattal kapható. Miért szeretem ezeket a háttereket használni? Mert olyan a mintázata mintha tényleg egy festett fán vagy egy kövezeten… Tovább »

Fotókompozíció-tanácsok gasztrobloggereknek

Megpróbáltam összeszedni pár hasznos gondolatot, hogyan kell megkomponálni egy ételfotót. A leírásban a saját fotóimmal illusztráltam a szöveget és modellnek egy egyszerű (direkt) babapiskótát választottam. Ismét leírom, hogy nem úgy álltam neki az írásnak, hogy megoldok minden problémát és megmondom a tutit, de próbálok segíteni. Fogadjátok ezt is szeretettel! A kép megkomponálása azt jelenti, hogy… Tovább »

Gasztrobloggert tanítottam fotózni

Valahogy az ember a saját szakmáját annyira természetesnek veszi, hogy amikor valaki elámul a képeimen, hogy ezt hogyan sikerült megcsinálnom, bevallom, zavarba jövök. Nem azért mert nem tudnám elmondani, hogyan készült, hanem azért, mert olyan egyértelműnek gondolom. Aztán persze rá kell jönnöm, hogy ha pl. egy profi cukrász elkezdene előttem dolgozni… hogy a sütiknél maradjunk…… Tovább »

Látni és megkívánni… gasztrofotózás, avagy játék a fénnyel!

Néhány évvel ezelőtt, ha azt mondtad, hogy lefotózod az ételeket… sőt sokszor hagyod kihűlni is, a fotó kedvéért, mert annyit babrálsz vele, hogy jól mutasson, hiszen a képeken a frissen elkészített étel a mutatós…  bolondnak néztek. Minek lefotózni mit eszel? Nem mindegy mi van a tányérodon? Valójában nekem nem. Ma már tudom, hogy sok más… Tovább »

8+1 tipp a jó mobiltelefonos ételfotók elkészítéséhez!

Amikor komolyabban elkezdtem foglalkozni a fotózással (úgy 20 évvel ezelőtt), nem gondoltam, hogy egyszer arról fogok majd írni, hogy hogyan fotózzunk mobiltelefonnal. Hogy mi is vitt rá erre? A válasz nagyon egyszerű… a csak azért is megmutatom, hogy lehet így is szép képeket készíteni.  Elég sokan kérdeztétek, hogy hogyan fotózzatok, ha nincsen elég fény, illetve… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!