sutisdobozoom

Egyszerű diós hókifli

  Karácsony nem múlhat el diós hókifli nélkül.   Férj kedvenc süteménye, így amikor összeházasodtunk, férj mellé kaptam pár receptet is anyósomtól, hogy mivel lehet nála bármit elérni… Így minden november végén meg kell sütnöm a névnapjára, aztán karácsonykor ismét, mert ahogy írtam, nem múlhat el az ünnep nélküle. A nagy mázlim az, hogy nagyon… Tovább »

Nagymamám aranygaluskája

Többször is olvashattátok, hogy a nagymamám saját receptjéből vagy összegyűjtött receptjeiből sütök. És még fogtok is… Azt hiszem azon szerencsések közé tartozom akiknek a nagymamamája az az igazi, békebeli, állandóan a konyhában tüsténkedő mamika. Szerencsénkre még mindig közöttünk van és bár most már csak néha-néha süt valamit, mindig nagy szeretettel és persze (csak jó szándékból)… Tovább »

Dán kuglóf

Igazából nem is tudom, hogy ez a recept miért nem került még fel ide, hiszen nagyon sokszor megsütöm. Bevallom, imádok reggelire valami édes pékárút enni (tudom, nem egészséges) de sokszor elcsábulok. Van amikor ez a kuglóf kerül a reggeli asztalra. Tulajdonképpen nagyon egyszerűen össze lehet állítani, olyan egyszerű mint egy muffin, sőt itt nem kell… Tovább »

Zserbógolyó

Imádom nagymamám zserbóját aminek bevallom őszintén még nem mertem soha nekiállni megsütni. Nagymamám csak karácsonykor készíti el, így erősen érik bennem az elhatározás, hogy megpróbálom elkészíteni. A receptek nézegetése közben aztán rábukkantam erre a csodára, ami egyszerű és sütés nélkül készíthető és zserbó ízű. Persze nem olyan mint a 82 éves nagymamimé, de egyenlőre ez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!