sutisdobozoom

Habos meggyes crumble

Crumble, vagyis morzsasüti. Elég sok féle változata ismert, és azt olvastam róla, hogy a lusta háziasszonyok desszertje… hát van benne valami 🙂 Tényleg nagyon gyorsan össze lehet dobni. Általában a gyümölcs kerül alulra és arra a morzsa, de én most ezt felcseréltem és tojásfehérjehabból még koronát is kapott. Isteni finom!

Hozzávalók:

100 g liszt

200 g porcukor

60 g darát vagy apróra tört mandula

100 g olvasztott vaj

400 g fagyasztott meggy

A meggyhez 1 tk porcukor és fél tk fahéj

3 db tojásfehérje

Elkészítés:

A lisztet, a porcukor felét és a mandulát összekeverem, hozzáadom az olvasztott vajat és némileg összegyúrom. Nem kell nagyon, morzsalékosnak kell lennie. Egy hőálló tál alját kivajazom és belesimítom a tésztát. Rákanalazom a meggyet és megszórom 1 tk porcukor és fél tk fahéj keverékével. 

200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm. Amíg sül, addig a tojásfehérjéből és a 100 g porcukorból kemény habot verek. Ha lejárt a 20 perc, kiveszem a sütőből és a habot a tetejére kanalazom és visszatolom a sütőbe egy jó 5 percre, hogy a hab megkeményedjen. 

Jól kihűtve esszük.

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jutka Gáspár says:

    Nagyon finom
    jól néz ki és biztos, hogy nagyon


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!