sutisdobozoom

3 féle zserbó, keksz, muffin és golyó formában

001fb

 

Zserbó háromszor! Akár ajándékba, szépen becsomagolva, akár az ünnepi asztalra. Olyan három recept, amit egyszerűen el lehet készíteni, finomak, bár az igazi zserbót nem tudja semmi sem utánozni, de hasonló az ízviláguk. 

 

img_1980

Zserbógolyó:

Hozzávalók,

150 g darált keksz

100 g darált dió

5-6 ek. sárgabaracklekvár

1 tk. rumaroma

200 g étcsokoládé

img_1971

Elkészítés, 

A darált kekszet, a dióval, rummal és a sárgabaracklekvárral összegyúrom. Golyókat formázok a masszából és a hűtőben pihentetem amíg a csokimasszát elkészítem. A csokoládét apróra vágom és vízgőz felett megolvasztom. Ebbe a meleg csokimasszába forgatom bele a golyókat egy fogpiszkáló segítségével és egy rácson vagy sütőpapíron hagyom, hogy a csoki megdermedjen. Ha szeretnénk, akkor kb.1 óra múlva díszíthetjük is marcipánnal.

img_1947

 

Zserbó ízű keksz:

Hozzávalók, 

300 g liszt

50 g kukoricaliszt

100 g darált dió

100 g porcukor

125 g vaj

1 tojás sárgája

3 ek. baracklekvár

100 g étcsokoládé

csipet só

img_1965

Elkészítés,

A lisztet a darált dióval, porcukorral és a sóval összekeverem és hozzámorzsolom a vajat. A csokit apróra töröm és hozzáadom a liszthez, majd a tojássárgáját és a lekvárt. Jól összegyúrom a tésztát, kis cipót formázok belőle és fóliába becsomagolva, 1 órára a hűtőbe teszem. A tésztát aztán kinyújtom, kiszúrom, a formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöm. 

img_1933

 

Zserbó muffin

Hozzávalók 12 darab muffinhoz,

150 g liszt

150 g vaj

100 g porcukor

3 egész tojás

100 g darált dió

3 ek. sárgabaracklekvár, plusz 12 ek. a töltéshez

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

30 g kakaópor

100 g étcsokoládé

img_1938

Elkészítés,

A cukrot a vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverem, hozzáadom a tojásokat és a lekvárt, alaposan elkeverem. Egy külön tálban összekeverem a lisztet, a diót, a kakaóport és a sütőport. Ezt a keveréket hozzáöntöm a tojásos masszához. A csokit feldarabolom apróra és a tésztához adagolom, jól összekeverem a masszát. A sütőt előmelegítem 180 fokra és a muffin formákba kanalazom a tésztát, a forma feléig. A tésztára 1-1 ek. sárgabaracklekvárt teszek és a maradék tésztamasszával befedem. 20-25 perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!