sutisdobozoom

Sütés nélküli pudingos epertorta

Lassan sajnos vége az eperszezonnak, ezért még egy utolsó sütit készítettem ebből a gyümölcsből. Kicsit fanyar lett, így feldobtuk még tejszínhabbal amit a képeken nem látni, de ha szeretitek az édeset tudom ajánlani. 🙂

IMG_8407

IMG_8413

Hozzávalók:

2 csomag (2x 180g-os) Győri kakaós édes keksz

100 g vaj

500 g eper

100 g cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

500 ml tej

1 citrom

1 csomag habfixáló

IMG_8410

Elkészítés:

A kekszeket egy aprítógépben összedarálom és az olvasztott vajjal összekeverem.  Egy kicsit elméreteztem a tortaforma nagyságát így az oldalán lévő eprek kicsi szarvacskák lettek, így a 24 cm-es tortaforma helyett egy kisebbet ajánlanék, ha azt szeretnétek, hogy az eper a pudingkrém teljes magasságáig felérjen. Tehát mondjuk egy 20 cm-es tortaforma aljára kanalazom a morzsát és jól lelapogatom. Amíg a krémet összekeverem, a tortaformát beteszem a hűtőbe.

IMG_8420

IMG_8423

400 g epret felaprítom és 50 g cukorral és egy citrom kifacsart levével összekeverem, majd botmixerrel pépesítem. A vanília pudingot elkészítem a zacskón lévő utasítás alapján, hozzákeverem az epres turmixot és a habfixálót. A tortaforma oldalát díszítem a félbevágott eperrel és a kekszmorzsára kanalazom a krémet. A tetejét díszíthetjük eperrel és keksszel, ízlés szerint. 

IMG_8426

IMG_8428

Hűtőben tároljuk amíg a krém meg nem dermed, én egy éjszakára otthagytam. 

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Anikó, nyugodtan tehet bele több vajat, különbözőek a kekszek, így nem mindig tudom eltalálni én sem, hogy mennyi vajat vesz fel. Szerintem meggyel is nagyon finom lehet, de annak több a leve, így azt lehet, hogy átpasszíroznám vagy kinyomkodnám mielőtt a felhasználja. 🙂 Remélem, hogy úgy is finom lesz. 🙂

  2. Heinemann Anikó says:

    Megcsináltam én is, tényleg nagyon finom, és nagyon egyszerű elkészíteni! A kakaós kekszes alap nekem egy kicsit morzsálódott, esetleg ha több vajat tennék hozzá, akkor jobban összeállna? És a férjem nagy kérdése, hogy ezt meggyel is meg lehet csinálni? 🙂 Köszönjük a receptet! 🙂

  3. szebényi éva says:

    Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlett! 🙂

  4. Zoltán Bikárdi says:

    Nagyon finom lett.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!