sutisdobozoom

Epres csokitorta, sütés nélkül

Elindítottam a facebook oldalát a blogomnak, nézzétek meg. Ennek örömére készítettem egy igazán gyors sütit. (Kicsit a nevet is átalakítottam és a logó is megváltozott, remélem, hogy tetszik).

Na meg az sem mellékes, hogy az egyik multi polcain szép epreket találtam és nem tudtam ellenállni. 

Sütés nélküli, extrán csokis (még a keksz alap is oreoból készült), nem túl fogyókúrás süti. De szerintem annyira mutatós és egyszerű, hogy néha el lehet csábulni ilyen nehéz sütikre is. 🙂

4517

Arra kell vigyázni, hogy ha nem olyan a sütőformánk, hogy az alját le lehet pattintani, akkor sütőpapírral béleljük ki, mert soha nem szedjük ki a tortát, csak kikanalazva… És arra is érdemes odafigyelni, hogy legalább 2 órát legyen a hűtőben, mert különben szétesik.

4531

Hozzávalók: 

Alaphoz:

330 g oreo keksz

110 g vaj

Krémhez: 

200 g tejcsokoládé

100 g étcsokoládé

200 ml habtejszín

Díszítéshez:

250-300 g eper (jó ha egyforma méretűek)

pisztácia, mandula, mogyoró, stb (ízlés szerint bármelyik)

4522

Elkészítés:

Az oreo kekszet apróra törjük, hogy liszt szerű legyen. A vajat megolvasztjuk és a kekszmorzsához adjuk. Ezt a masszát, ami egyébként a mákos bejgli töltelékhez hasonlít állagra, egy kanál segítségével a tepsi aljára és oldalára lapogatjuk. (én 12×36 cm-es tepsit használtam).

A habtejszín, tűzhelyen felforrósítjuk és a felkockázott csokikra öntjük. Megvárjuk, hogy a csoki felolvadjon benne és jól összekeverjük. Amikor már olyan az állaga mint egy sűrű forrócsokoládé akkor a kekszmorzsára öntöm. Fogom az előre megmosott epreket és belenyomkodom a csokiba. Ami közben az ujjunkra ragadt szépen lenyalogatjuk, de csak azért hogy a következő epret nehogy megfogja a csokis ujjunk… 🙂 Jó lett volna ha az eprek egyforma méretűek, de ilyenkor szezonon kívül az ember lánya ne válogasson, használja azt amit kapott. Majd májusban… 🙂

Ha az összes epret belenyomkodtuk a csokiba, akkor hűtőbe tesszük 2 órára (minimum 2 órára). Amikor jól kihűlt, a  tetejét megszórhatjuk mandulával (én ezt tettem) vagy pisztáciával, mogyoróval, ízlés szerint. 

Jó étvágyat!

 

4536

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!